BETFAIR-VEDONLYÖNTIPÖRSSI

Betfair tarjoaa maailman suurimman vedonlyöntipörssin. Vetopörssissä kaikki vedot ovat peräisin toisilta pelaajilta, joilla on eriävä mielipide kohteesta. Näin pelaajat joko pelaavat tuloksen puolesta (Back) tai tulosta vastaan (Lay).

Vedonlyöntikohteet

Betfair-vedonlyöntipörssi tarjoaa ison määrän vetokohteita eri lajeista. Kymmenien urheilulajien (jalkapallo, am. jalkapallo, australialainen jalkapallo, baseball, koripallo, kriketti, jääkiekko, tennis, hevosurheilu, vinttikoirakilpailut, golf, MMA, rugby, talviurheilu, yleisurheilu, jääpallo, nyrkkeily, darts, futsal, käsipallo, snooker, pool, pöytätennis, lentopallo, moottoriurheilu, uinti, vesipallo) lisäksi vetoa voi löydä politiikasta ja viihteestä.

Kertoimet

Vedonlyöntipörssinä Betfairilta saa korkeimmat kertoimet kaikkiin suosituimpiin lajeihin, mutta hyviä kertoimia ei välttämättä ole tarjolla pelikohteissa, joissa ei juurikaan ole liikevaihtoa. Maksuvalmiudet tuntemattomammissa voivat olla huonoja, ja vetoja voi olla vaikea saada vahvistetuiksi kilpailukykyisillä kertoimilla (varsinkin live-vetoina kun kohde on IN-PLAY-tilassa).

Suosituissa kohteissa rahaa liikkuu kymmeniä miljoonia euroja. Näissä kohteissa voi olla mahdollista panostaa jopa miljoona euroa kerrallaan.

mancity.jpgfener.jpg
murray.jpg
clijstersli.jpgdjokohewitt.jpg

Kaikissa yllä olevissa kohteissa tarjonta ja kysyntä ovat kohdanneet, sillä Tarjoa (Lay) puolen kertoimet ovat vain yhtä klikkiä korkeammat kuin Pelaa (Back) puolen. Näissä kohteissa teoreettiset palautusprosentit ennen komissiota ovat 99-100%.

Yksi klikki:

Kertoimet 1.00-2.00 -> 0.01
Kertoimet 2.00-3.00 -> 0.02
Kertoimet 3.00-4.00 -> 0.05betfair-exchange-logo.jpg
Kertoimet 4.00-6.00 -> 0.10
Kertoimet 6.00-10 -> 0.20
Kertoimet 10-20 -> 0.50
astonvres.jpg
livmanures.jpg

Yllä kaksi Englannin Reservi-Liigan ottelua, joissa tarjonta ja kysyntä eivät ole kohdanneet. Pääset pelaamaan Wolwesia 4.9 kertoimella, mutta tarjoamaan kertoimella 16! Näissä kohteissa liikevaihdot ovat usein hyvin pieniä.

Tämänkaltaiset kohteet tarjoavat myös hyvän mahdollisuuden antaa toisille pelaajille huonoja kertoimia; Jos joku on valmis ottamaan vastaan huonoja hintoja, voit saada hyvän mahdollisuuden ”All Green” -tilanteeseen eli arbitraasivetoon, jossa voitat riippumatta siitä, miten peli päättyy.

Komissio
Betfair ottaa pelaajan nettovoitosta 5.5% komission. Sitä saa laskettua lyömällä paljon vetoja vetopörssissä.

Pelaa ja Tarjoa
Sinisellä puolella olevalla Pelaa-kertoimella lyöt normaalisti vetoa joukkueen tai henkilön puolesta.
Esimerkiksi pelaat Interille 100€ vedon 1.81 kertoimella, niin riskisi on 100€ ja mahdollinen nettovoitto 81€.
interback.jpg
Jos taas tarjoaisit Interiä satasella, olisi riskisi tässä kohteessa 82€. Häviäisit Interin voitolla, mutta voittaisit 100€ tasapelillä ja Lazion voitolla.
interlay.jpg

Tarjoa-vedon riskin suuruus
Riski määräytyy luonnollisesti kertoimen ja panoksen määrästä. Tarjoa-vedon riski on aina sen verran, mikä tulee olemaan vetoa pelaavan pelaajan nettovoitto.

Tarjoat 1.40 kerrointa 100€ panoksella. Tämä tarkoittaa, että joku muu pelaaja pelaa samaa kohdetta 1.40 kertoimella. Pelaaja, joka pelaa tuloksen puolesta 1.40 kertoimella, odottaa 40€ nettovoittoa kohteesta. Vedon tarjoajan riski on siis 40€.

Tarjoat 1.01 kerrointa 10 000€ panoksella. Riskisi kohteessa olisi 100€. Tässä kohteessa vedon puolesta pelaava pelaaja riskeeraa 10 000€ ja odottaa 100€ nettovoittoa, jonka tarjoaja joutuu maksamaan. Jättiyllätyksen sattuessa vedon puolesta pelannut maksaa vedon tarjoajalle 10 000€.

Tarjoat 25.00 kerrointa 100€ panoksella. Riskisi kohteessa olisi 2 400€. Vedon puolesta pelaava laittaa 100€ 25.00 kertoimeen eli hän odottelee 2 400€ nettovoittoa.
Kysy lisää!

Intohimomme on pelaaminen ja muiden auttaminen siihen liittyvissä asioissa. Kysy mitä tahansa Betfairista tai mistä tahansa vedonlyöntiasiasta lomakkeen kautta.
Betfair on vedonlyöntipörssinä erittäin mielenkiintoinen ja jokaisen pelaajan tulisi tutustua siihen. Aloittelevat pelaajat ovat todennäköisesti sekaisin sivustolla, joten laita viestiä vaikkapa meille ja autamme mielellämme.

Betfairilla voit myös antaa omia kertoimia muille pelaajille pelattavaksi. Federerille on saatavilla kerroin 1.65. Klikkaa kerrointa ja pääset alla näkyvään vedon vahvistustilaan. Muuta kerrointa ja aseta haluamasi panos. Koska et ottanut tarjolla olevaa kerrointa, vaan muutit sen muutamaa klikkiä korkeammaksi (1.65-> 1.67), ei vetoa vahvisteta suoraan vaan se jää odottamaan hyväksyntää, kunnes joku pelaaja tarttuu siihen. Käytännössä siis odotat, että toiset pelaajat ovat valmiita tarjoamaan Federeriä korkeammalla kertoimella. Vetoa ei välttämättä oteta vastaan lainkaan tai siitä otetaan vain osa. Jos vaikkapa pelasit 200€ panoksella, niin siitä voidaan vahvistaa esimerkiksi 120€.
Vahvistettuja ja vahvistamattomia vetoja pystyy seurata Oma Tili -sivulta, sekä vetokupongista ja molemmista voi halutessaan peruuttaa vahvistamattomat vedot. Vahvistettuja vetoja ei voida peruuttaa.
ownodds.jpg
rogerrafa.jpg

In-Play Planner betfair-sports-inplay.jpg
Betfairin In-Play-sivulta näkee kätevästi aikajärjestyksessä kaikki tulevat kohteet, jotka tarjotaan In-Play-kohteina. Se toimii samalla myös livescore-palveluna, sillä kaikkien käynnissä olevien pelien tilanteet päivitetään.

Vetojen treidaaminen ja Cash OutIn-play-kohteissa
Betfairilla voit hallita vetoja (In-play-positio) koko sen ajan, kun kohde on In-play-tilassa. Voit siis käytännössä varmistaa voitot tai pienentää riskiä ennen ottelun päättymistä. Alle oleva esimerkki on vain yksinkertainen malli treidaamisesta.

Cash Out on Betfairin kehittämä automaattinen voittojen/häviöiden tasaus In-play-kohteissa. Tämän voi tehdä manuaalisestikin, kuten alla olevassa esimerkissä. Betfair on tehnyt videon Cash Outista. Voit katsoa sen Youtubesta. Lisää Betfairin opetusvideoita voi katsoa sivuston vasemassa yläkulmassa olevasta ”Help & Learning” linkistä.

Esimerkki manuaalisesta treidaamisesta:
Ajax v Dortmund
1. Lähtötilanne on se, että Dortmundille asetetaan 200€ veto kertoimella 1.90. Riski on luonnollisesti 200€ ja mahdollinen voitto 180€. Kohde näyttää tältä:
betfair-ajax-vs-dortmund-bet.jpg
2. Ottelu alkaa ja Dortmund menee 0-1 johtoon kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Dortmundin TARJOA-kerroin on osuman jälkeen 1.39. Alla olevassa kuvassa tarjoamme Dortmundia 250€ panoksella 1.39 kertoimella ja olemme päässeet tilanteeseen, jossa teemme vähintään 50€ voittoa.
betfair-ajax-vs-dortmund-bet1.jpg

Vetopörssissä liikkuu urheilutarjonnasta riippuen päivittäin useita kymmeniä miljoonia. Alla kuva Aussi Openin semifinaalin Federer-Nadal neljännestä erästä. Vetoja on vahvistettu pelkästään pelin Lopputulos-kohteeseen yli 28 miljoonaa. Myös finaaliin saatiin käsittämätön liikevaihto, 55 miljoonaa euroa.
Miljoonia euroja kiinni yhteen vetoon? Tämä voi onnistua Betfairilla
US Open 2012 finaali Novak Djokovic vs. Andy Murray keräsi uskomattomat rahat
Shanghai Masters 2013: Djokovic vs. Monfils
fednadinplay.jpg
nolerafa-amazing.jpg

Talletukset ja nostot

 TALLETUKSET  NOSTOT
Maksutapa Minimi Käsittely Kulut Minimi Käsittely Kulut
betfair-payment-visa.gif 10€ Heti 1.5% Ei rajaa 2-5 työpäivää
betfair-payment-mastercard.gif 10€ Heti 1.5% Ei rajaa 2-5 työpäivää
betfair-payment-visaelectron.gif 10€ Heti 1.5% Ei rajaa 2-5 työpäivää
betfair-payment-paypal.gif 5€ Heti 1.5% 1€ Max 24h
betfair-payment-neteller2.gif 15€ Heti 2€ Max 24h
skrillmoneybookers.jpg 10€ Heti Ei rajaa Max 24 h
betfair-payment-clickbuy.gif 10€ Max 1h n/a n/a
betfair-payment-banktransfer.gif 10€ 3 työpäivää 10€ 3-5 työpäivää
betfair-payment-cheque.gif 10€ 7-10 työpäivää 10€ Lähetetään seuraavana päivänä