VEIKKAUS JA MUUT VEDONLYÖNTITOIMISTOT

Veikkaus on tavalliselle suomalaiselle se tuttu ja turvallinen vaihtoehto rahapeleihin ja urheiluveikkaukseen. Internetin kautta pelaajille on kuitenkin tarjolla lukuisia muitakin vetosivustoja, jotka saattavat tarjota huomattavia etuja Veikkaukseen verrattuna.

Veikkaus on luotettava palveluntarjoaja, jolla on toimivat sivut ja suomenkielinen asiakaspalvelu. Se on kuitenkin hyvin rajoittunut verrattuna vaihtoehtoiseen vedonlyöntisivustoihin. Alla muutamia rajoituksia, joihin törmäät Veikkauksen pelaajana.

Tuplapakko
Veikkaus on joutunut ulkomaisten vetosivustojen paineessa aloittamaan single-kohteiden tarjoamisen, mutta edelleenkin suurin osa kohteista vaatii toisenkin kohteen pelattavaksi samalla vedolla. Tuplapakko pienintää osumaprosenttia ja täten voittoja. Jos löydät Veikkauksen sivuilta selkeän ylikertoimen, jota haluaisit pelata single-kohteena, joudut useimmiten etsimään rinnalle ns. varman kohteen, jotta saisit vedon sisään. Tämä lisää riskiä, koska varmoja kohteita ei ole olemassakaan.

Myöhään aukeavat ja rajoittuneet pelilistat
Veikkaus jaottelee kohteita pelilistoihin, mikä aiheuttaa useita ongelmia. Veikkauksella kohteet aukeavat yleensä vain muutamia päiviä ennen ottelua tai tapahtumaa, kun taas muut vetosivustot tarjoavat esimerkikisi voittojavetoihin kertoimia viikkoja, kuukausia, tai jopa vuosia ennen (esim. tenniksen Grand Slam-turnaukset). Tämä mahdollistaa suuren vaihtelun kertoimille, ja tarjoaa pelaajille mahdollisuuden löytää isoja ylikertoimia.

Veikkaus ei myöskään anna pelaajan valita kohteita kahdelta eri pelilistalta samalle vedolle. Tämänkaltaiset rajoitukset pienentävät entisestään vedonlyöjien valinnanvaraa, mikä Veikkauksella on jo lähtökohtaisesta pienempi kuin kilpailijoilla.

Kohdetarjonta
Veikkauksen kohdetarjonta häviää lähes kaikille ulkomaalaisille vetosivustoille. Pelattavaa löytyy yleensä vain jalkapallon isoihin sarjoihin, jääkiekkoon, ja suomalaisille tuttuihin lajeihin. Kilpailevat veikkaussivustot tarjoavat moninkertaisen määrän kohteita, ja lajien kirjo on huomattavasti suurempi. Urheilun lisäksi veikkauskohteita löytyy esimerkiksi viihteestä ja politiikasta.

Alhainen palautusprosentti ja pienet kertoimet
Veikkauksen palautusprosentti pitkävedossa on noin 90%. Kilpailevista vetosivustoista esimerkiksi Pinnacle Sports on palauttanut yksittäisissä kohteissa yli 98%. Muutkin kilpailijat ylittävät Veikkauksen palautusprosentit jatkuvasti, tarjoten pelaajille huomattasti houkuttelevampia vaihtoehtoja. Veikkauksen kertoimet ovat keskimääräisesti kilpailijoita alhaisemmat. Tietenkin yksittäistapauksissa Veikkaukseltakin löytyy ylikertoimia, mutta yleisesti muut vetosivustot tarjoavat houkuttelevampia vaihtoehtoja. Vertailussa olevat kohteet ovat 16.4.2015 pelattuja jalkapallo-otteluita.

Vertailu

Pinnacle Sports antaa kuitenkin kaikkiin vaihtoehtoihin selkeästi Veikkausta paremmat kertoimet. Kotivoitossa kerrointen ero on 0,47, mikä toisi jo single-kohteena panoksesta riippuen huomattavasti suuremman voiton Pinnacle Sportsilta.

Palautusprosenttivertailua
Veikkauksen palautus Tottenham-ManU-peliin on 91% ja Pinnacle Sportsilla huikea 98.1%.

Jos löisit 10 x 20€ voittavaa vetoa tasapelille Veikkaukselle kertoimella 3.05, voittoa olisi kertynyt 10 x (20€ x 3.05) = 610€
Pinnacle Sportsilla samat vedot: 10 x (20€ x 3.47) = 694€
Jo kymmenen voittavan vedon jälkeen voitit 84€ enemmän Pinnaclella pelatessa.

Barcelonan ja Real Madridin peleissäkin erot ovat käsittämättömän suuria: Veikkaukseltasaat Barcelona-Malaga-ottelun tasapelille kertoimen 8.00 ja Realin voitolle 1.15.
Pinnacle Sportsilla vastaavat kertoimet ovat Barcelona-Malaga 15.20 ja Real Madrid 1.28.
Tulet huomaamaan eron voitoissa jo muutamien vetojen jälkeen, puhumattakaan kymmenistä tai sadoista vedoista.

Jos Veikkaus arvioi jonkin tapahtuman todennäköisyydeksi 50%, tarjolle tuleva kerroin on 1.82 (Palautus 91%, 0.91 * 2).
Pinnacle Sportsilla 50% arviolla saat kertoimen 1.96 (Palautus 98%, 0.98 * 2).
Vertaile kertoimia: 1.82 – 1.96. Ero on käsittämätön.

Kuvittele lyöväsi kymmenen voittavaa 100€ vetoa:
Veikkaus: 100 * 1.82 * 10 = 1820€, josta nettovoittoa 820€.
Pinnacle Sports: 100 * 1.96 * 10 = 1960€, >nettovoittoa 960€.
Voittaisit jo yhdellä voittavalla vedolla 14€ enemmän Pinnacle Sportsin kertoimilla.