Jokaisen vedonlyöjän unelma on tietenkin elää vedonlyönnillä ja lopettaa normaali päivätyö koko loppuelämäksi, mutta onko tämä mahdollista? Suurin osa vedonlyöjistä pelaa vedonlyöntiä joko tunne- tai tilastopohjaisesti.

Mikäli tunne- ja tilastopohjaisella vedonlyönnillä voisi jäädä pitkällä tähtäimellä voitolle, jokainen maailman vedonlyöntiyhtiö menisi konkurssiin. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta tämä fakta unohtuu usein monilta vedonlyöntiharrastajilta.

Seuraavassa käymme läpi hyviä vinkkejä voittavaan vedonlyöntiin!

Vältä alikertoimet

Otetaan esimerkki. Saksa pelaa jalkapallossa kotonaan Sveitsiä vastaan. Saksa on tietenkin urheiluseuraajien mielestä ottelussa ylivoimainen ennakkosuosikki, joka hyvin todennäköisesti voittaa ottelun. Sanotaan, että Saksan voitolle saisi kertoimeksi esimerkiksi 1,40, johon tunne- tai tilastoveikkaaja päättää laittaa ison osan pelikassastaan, tai jopa koko kassan kiinni. Koska kohdehan on ”varma”. Lasketaanpa todennäköisyys kertoimien takaa.

Kertoimet: Saksa 1,40. Tasapeli 4,20, Sveitsi 8,00

Kertoimet pystyy muuttamaan helposti todennäköisyysprosenteiksi seuraavalla kaavalla:

1/kerroin*100

Todennäköisyydet ovat siis: Saksa 71% tasapeli 23% Sveitsi 13 %

Tässä vaiheessa huomaat varmasti, että prosenttilukujen yhteenlaskettu summa on 107%. Ylimenevää seitsemää prosenttia kutsutaan ”talon eduksi”. Talon etu vaihtelee vedonlyöntiyhtiöiden välillä suuresti. Kun Veikkauksen etu on jopa 10 %, esimerkiksi Bet365:llä se on vain noin 3%.

Ottelun prosenttien mukaan Saksa voittaa siis yli seitsemän peliä kymmenestä Sveitsiä vastaan. Joukkueet ovat todellisuudessa pelanneet yhdeksän kertaa vastakkain maiden jalkapallohistoriassa, joista Saksa on voittanut 5. Eli tilastojen valossa todennäköisyys Saksan voitolle olisi korkeintaan 60 prosenttia. Tässä tapauksessa pelaaja on siis pelannut alikerrointa, joiden pelaaminen on pitkällä tähtäimellä tappiollista. Tilastoja tärkeämpää on kuitenkin pelaajan oma arvio ottelun lopputulemasta. Tästä kerromme lisää alempana.

Miten välttää alikertoimet?

Hyvin usein tavallinen vedonlyöjä menee katsomaan pelilistoilta kohteita ja tarkkailee samalla kertoimia, jolloin kertoimet vaikuttavat todennäköisesti pelaajaan pelivalintaan alitajuntaisesti. Seuraavassa kerron, mitä tekniikkaa olen itse käyttänyt tähän ongelmaan.

Katsele valmiiksi päivän ottelut joista omaat tietoa ja joukkueet joita olet itse seurannut. Älä tässä vaiheessa katso ottelun kertoimia, vaan pohdi todennäköisyydet itse. Otetaan jälleen esimerkki.

Sarjakärki Barcelona kohtaa kotonaan Real Madridin. Seuraavaksi arvioin ottelun prosentuaaliset todennäköisyydet. Barcelona voittaa mielestäni ottelun 50 % todennäköisyydellä, eli kertoimen pitäisi olla yli 2,00 arvioni mukaan. Tasapelin todennäköisyys on arvioni mukaan 30 %, eli kertoimen tulisi olla yli 3,30, jotta tasapelin pelaaminen olisi järkevää. Real voittaa vieraissa Barcelonan arvioni mukaan alle kerran kolmesta ja prosentteina asettaisin vierasvoiton todennäköisyyden 30%. Kertoimeksi muutettuna se olisi noin 3.30.

Nyt olen tehnyt oman kerroinarvioni ottelusta, jonka jälkeen menen katsomaan vedonvälittäjän arvion, eli ottelun kertoimet.

Kertoimet otteluun ovat:

Barcelona 1,95 -> 51%
Tasapeli 3,40 -> 29%
Real Madrid 3,70 -> 27%

Vedonlyöntiyhtiön mielestä Barcelona on omaa arviotani suurempi suosikki, joten kotivoiton pelaaminen ei ole järkevää. Sen sijaan vedonlyöntiyhtiön arvio tasapelin ja vierasvoiton mahdollisuudesta ovat omaa arviotani pienemmät, joten otollisimmat merkit pelattavaksi olisivat tasapeli ja vierasvoitto.

Ideana on siis pelata kerrointa ainoastaan, mikäli kerroin on suurempi kuin oma arviosi ottelun lopputulemasta! Tämä vaatii kuitenkin kykyä ymmärtää joukkueiden voimasuhteet ja voittaa vedonlyöntiyhtiön arvio ottelusta. Oppiaksesi tämän, sinun tulee seurata joukkueiden otteluita ja tehdä objektiivisia arvioita niiden voimasuhteista.

Kilpailuta kertoimet!

Internet on pullollaan sivustoja, joilla voit vertailla pelikohteesi kertoimia. On erittäin viisasta pitää useammalla pelitilillä rahaa, jotta voit valita aina mahdollisimman korkean kertoimen. Alla näet linkit sivustoille, joita Voittajat.eu erityisesti suosittelee kertoimiensa puolesta!

Betfair
Bet365
Pinnacle Sports
Guts
Bethard